Cursus

Cursus

In het kort

Gedichten schrijven is naar grote waarschijnlijkheid één van de vetste dingen waar je je mee bezig kunt houden. Onze taal is ontzettend complex en voor veel mensen slechts bedoeld als communicatiemiddel. Wij gaan een stapje verder en maken kunst van taal. Bij elke kunstvorm hoort een aantal regels. Ook binnen de dichtkunst/poëzie zijn er regels die heel handig zijn om te leren kennen om beter te leren schrijven (bijvoorbeeld met een strakker ritme). Deze gaan we uitvoerig behandelen. Oók gaan we het hebben over dingen die je tijdens een standaard poëziecursus niet per se zal leren: hoe bouw je de spanning op in je gedicht? hoe maak je een gedicht grappig of juist ontroerend? wat is creativiteit precies en hoe kan je je creativiteit trainen? Tijdens de cursus behandelen we veel belangrijke theorie en wisselen dat af met leuke maar vooral ook hele nuttige praktische oefeningen.

Voor wie

De cursus is geschikt voor iedereen: voor mensen die al jarenlang fanatiek schrijven, maar ook voor mensen die het nog nooit hebben gedaan en toe zijn aan een creatieve uitdaging. De enige toelatingseis is dat je voldoende enthousiasme hebt!

Na de cursus

Omdat het vrijwel onmogelijk is om alles wat er tijdens de cursusdag besproken is in één keer te onthouden heb ik een lesboek geschreven waarin je alles nog eens kunt nalezen. Superhandig! Ook staan hier allerlei oefeningen in die je in je dagelijks leven kunt doen om een betere, creatievere en/of enthousiastere schrijver te worden. Als je er klaar voor bent kun je een gedicht dat je geschreven hebt naar me opsturen zodat ik deze van mijn feedback kan voorzien. Uiteindelijk leer je natuurlijk het meest als je theorie in praktijk brengt.

Locatie


De cursus wordt gegeven op Haagweg 4 in Leiden. Het is op loopafstand van Leiden Centraal, maar ook met je automobiel.

P.s.

De cursus duurt van 11.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. De maximale groepsgrootte is 7 personen. Bijdrage voor deelname is € 200,-

Mis je nog informatie of heb je vragen? Mail me dan! info@reneoskam.nl

ALLE CURSUSDAGEN VAN 2024 ZITTEN VOL! Wil je op de hoogte gehouden worden van cursusdagen in 2025? Laat dan hieronder je contactgegevens achter!

Inschrijven: